8. november, 2017

MASAŽA …

Kaj je masaža?

Prava masaža ni le gladenje ali božanje telesa, prava masaža je konkretna sprostitev napetih mišic in razlepljenje ne tako poznanih mišičnih fascij. Znanost odkriva vedno večjo vlogo in pomen fascij pri bolečinah v mišicah in sklepih. To so 1-2mm tanke ovojnice, ki pokrivajo mišice in omogočajo, da se med seboj ne zlepijo. Če so mišične fascije zlepljene in zato skrajšane bo posledično tudi mišica napeta in zakrčena. Pogosto nastanejo tako imenovani ”vozli”.

Pri masaži boste deležni sprostitve teh ”vozljev” ali strokovno trigger točk. Te nastanejo zaradi vsakodnevnega stresa na delovnem mestu, zaradi napačnih gibov pri športanju, nepravilnega in dolgotrajnega sedenja, pri nenadni poškodbi ali zaradi kopičenja dolgotrajnih mikro poškodb na mišična vlakna. 

 

Učinki masaže

Masaža ima sprostitveni in terapevtski učinek. Izboljšuje prekrvavitev in mobilnost mišic. Preveč napete mišice se z masažo sprostijo, ohlapne brez tonusa pa se ob masaži napnejo. Masaža ima domala vpliv na vse organske sisteme v telesu. Že samo stopalo vsebuje vse točke povezane z našimi notranjimi organi.

Masaža izboljšuje: elastičnost kože, vezivnega tkiva, mišični in skeletni sistem, reducira podkožno maščobno tkivo, mehča zatrdline in zlepljena tkiva, zvišuje prag bolečine in blagodejno vpliva na psiho človeka.

 

 

DRUGE POVEZAVE: