Rehabilitacija

Zakaj bi čakali na dolge čakalne vrste za fizioterapijo, ki so stalnica našega zdravstva?

Našim zvestim strankam in vsem novim ponujamo razgiban program zasebnih ur rehabilitacije po ugodni ceni po metodah, ki so uspešno vpeljane v tujini in se počasi vpeljujejo tudi pri nas. Za vse podrobnosti in  več informacij tega programa se lahko prijavite na recepciji Fitness Studia Fit 2000 na Potrčevi cesti 4a, Ptuj.

 

Naše največje bogastvo je zdravje, zato poskrbimo za svoje telo, saj je edini prostor v katerem moramo živeti.

 

O programu

Program je namenjen vsakomur, ki je poškodovan ali je imel operacijo in potrebuje začetno fazo rehabilitacije. Usmerjen je po fizioterapevtskih stalnicah in na podlagi izkušenj iz prakse pridobljene tudi v Avstriji, kjer je delo fizioterapevta in poškodovanca ena na ena. Poleg realizacije poškodbe oz. problema se določi program okrevanja, ki poleg aktivnih vaj vsebuje dodatne kompetence za zmanjševanje bolečin, oteklin in za povečanje gibljivosti sklepov ter mišic.

V sklopu vseh ugodnosti programa boste na koncu prejeli še list z vajami s katerimi boste lahko nadaljevali sami v našem centru ali doma.

 

Medical Flossing metoda

Je učinkovita metoda tesnega povijanja z gumijastim trakom, ki deluje s pomočjo pritiska in  natezne obremenitve. Presega ortopedske možnosti in se že uporablja kot dopolnitev v nevrologiji. Bolečina je lahko že po  prvem tretmaju občutno zmanjšana, gibljivost sklepov ter tkiva pa povečana.

V tujini je metoda dnevno vpeljana v treninge ekipnih športov, zlasti nogometnih reprezentanc. Vse pogosteje pa se uporablja skupaj s samomasažo za sproščanje fascij (mišic) na posebnem valju, ki ga imamo tudi pri nas.

 

Kineziološki trakovi

Trakovi pripomorejo k zmanjševanju otekline, hitrejšemu celjenju brazgotin po operacijah, k boljši mišični aktivnosti in redukciji bolečine. Izboljšajo mišično kontrakcijo, prenos signalov na živčne receptorje in sprostijo mišice.

Tehnik načinov lepljenja trakov je več. Določi se jo glede na vrsto problema. Najbolj uporabni metodi sta kineziološki taping in nevro-mišični taping po metodi izumitelja te tehnike Davidu Blowu. Pri prvi mišicam z zategovanjem trakov omogočamo sprostitev in podporo pri drugi pa s polaganjem trakov omogočamo hitrejšo redukcijo medcelične tekočine zaradi katere nastane oteklina ter hitrejšo regeneracijo celic.